Belgo Garant

Thermowood grenen

Thermowood grenen / vuren voor gevels.

Thermowood is thermisch behandeld zachthout om de eigenschappen en structuur van het hout te wijzigen. Volgens het thermo wood D-proces wordt het hout behandeld aan een temperatuur van 212° C. Het vochtgehalte van thermowood is sterk gereduceerd. Thermowood heeft hierdoor ook een hogere isolatie waarde.

Het hout is meer vorm stabiel, neemt minder vocht op dan onbehandeld hout en is bestand tegen houtrot. De radiale en tangentiële krimp verminderen met 50% het krijgt dan de vormvastheid van bijvoorbeeld Teak. Thermowood grenen/vuren is uiterst geschikt voor buitengebruik.

Thermowood is bestand tegen insecten zoals boktorren, Anobium punctatum en Lyctus Bruneus. Op het oppervlak van thermowood kunnen net als bij andere houtsoorten schimmels en algen groeien. Deze organismen halen hun voedingsstoffen uit de omringende lucht en beschadigen het hout niet. Dit oplossen of voorkomen kan eenvoudig met bijvoorbeeld Nanodry Wood-S en wood cleaner producten. Deze zijn bij Belgo Garant op voorraad.

Na het thermowood proces wordt het hout donkerder. Nadien zal thermisch gemodificeerd grenen of vurenhout vergrijzen naar donker grijs.

Belgo Garant werkt al jaren met thermowood voor het bekleden van gevels, bijgebouwen, poorten en tuinhuizen. Bij ons kunnen jullie verschillende profielen en modellen komen bekijken.

Belgo Garant heeft onder andere volgende bekledingen in het aanbod:

  • 4 zijden tand en groef thermo grenen/vuren 13 cm dekkend
  • 2 zijden tand en groef thermo grenen/vuren 13 cm dekkend
  • Trippel profiel
  • Dubbel profiel
  • Bevel sidings
  • Rechte planchetten

In het showpark van Belgo Garant kan u voorbeelden komen bezichtigen en maken wij graag tijd om voor u een aangepaste offerte op maat te maken.


Gratis offerte aanvragen


Collectief verlof van 23/12 tot en met 2/01 !

Belgo Garant wenst u fijne feestdagen en het allerbeste voor het nieuwe jaar 2024 toe.

Wij verwelkomen jullie graag terug vanaf 3 januari op onze verschillende sites:

Lossing 23, 2260 Heultje Westerlo
Londerzeelsesteenweg 1, 1860 Meise

Tot dan!