Belgo Garant

Thermo ayous

Thermowood Ayous voor gevels.

 

Ayous is een loofboomsoort uit West-Afrika. Ayous is zachthout met een open celstructuur en van nature niet duurzaam. Thermisch gemodificeerd Ayous heeft duurzaamheidsklasse 2. Thermo Ayous is perfect geschikt voor het bekleden van gevels, bijgebouwen en tuinhuizen.

In vergelijking met thermisch gemodificeerd grenen/vuren heeft thermo Ayous geen knoesten/weren het oogt mooi egaal, de tekening bestaat uit lange lijnen. Net na het thermisch proces zal het hout donkerder zijn, bruin. Na een tijdje zal het geliger worden naar goud geel. Onder invloed van uv en regen zal het vergrijzen naar zilvergrijs, vergelijkbaar met hardhout soorten zoals Afromosia, Padouk en Afzelia.

Wil je de oorspronkelijke kleur behouden, kan het hout behandeld worden met een beits, vernis of houtolie. Informatie en verschillende producten kunnen bij Belgo Garant verkregen worden.

Door de gunstige eigenschappen en uiterlijk is thermo Ayous uiterst geschikt als goedkoop alternatief voor hardhout soorten zoals Padouk, Afzelia en Afromosia die omwille van schaarste duurder zijn dan thermo ayous.

Thermo ayous is bovendien licht, scheurvast, vormvast, laat zich mooi glad schaven en is bestand tegen houtrot wat uitstekende eigenschappen zijn voor een gevelbekleding.

Thermo ayous dient bevestigd te worden met inox bevestigingsmateriaal. Vijzen, nagels en lijmen zijn bij Belgo Garant verkrijgbaar.

Belgo Garant heeft steeds verschillende profielen op voorraad:

  • Rabat delen 4 zijden tand en groef
  • Blokjes profiel
  • Rechte planchetten
  • Trippel profiel

Voor meer informatie over Thermowood grenen / vuren.

Iedereen is welkom maar uw en onze gezondheid is ons zeer dierbaar.

Daarom vragen wij strikt de voorschriften na te leven:

o Draag steeds een mondmasker

o Geen toegang tot het werkatelier

o Max. 2 personen tegelijk in het bureel

o Hou steeds 1.5m afstand

o Ontsmet regelmatig de handen

Voor informatie, offertes en prijzen van tuinconstructies best eerst telefonisch of per email afspraak maken.