Belgo Garant

Red cedar

Red Cedar gevelbekleding.

 

Red cedar heeft natuurlijke duurzaamheidsklasse 2 en heeft veel kleurvariaties. Deze gaan van licht geelbruin naar bruinroze, zalmkleur richting chocolade bruin. Cederhout is van nature duurzaam doordat cederhout natuurlijke oliën bevat die het bestand maken tegen insecten, houtrot en schimmels. Het hout is zeer licht en heeft een zeer fijne celstructuur.

Ceder hout droogt makkelijk en heeft bij het drogen weinig risico op scheurvorming doordat het hout licht is.

Cederhout is uiterst geschikt als gevelbekleding omwille van de duurzaamheid, het mooie uitzicht en de natuurlijke vergrijzing naar zilverkleurig. De belangrijkste eigenschap voor de keuze voor ceder als gevelbekleding is de vormvastheid. Ceder zal niet gemakkelijk bol of hol trekken door de jaren heen en niet gemakkelijk barsten. Een pas gezaagde cederplank in de buurt van een warmtebron leggen vormt geen probleem, deze blijft recht, vormvast en barst niet. Ceder kan een hoge vochtigheidsgraad aan wat als gevelbekleding een enorme troef is, denk aan de regenkant.

Omwille van de eigenschappen van ceder wordt deze ook vaak gebruikt voor sauna’s met grote temperatuur verschillen en vochtigheidsgraad.

Bij Belgo garant kan u terecht voor verschillende modellen van planchetten, planken, profielen en rabat delen.

Een gevelbekleding in ceder dient geplaatst te worden met inox bevestigingsmateriaal. Vermijd contact met staal, galva en zink deze zullen corroderen en zwarte lopers veroorzaken. Ceder gevelbekleding wordt het best gevezen of genageld.

In het showpark van Belgo Garant kan u voorbeelden komen bezichtigen en maken wij graag tijd om voor u een aangepaste offerte op maat te maken.

Bekijk ook het toebehoren voor red cedar, de plaatsing van red cedar en het onderhoud van red cedar.


Gratis offerte aanvragen


Collectief verlof van 23/12 tot en met 2/01 !

Belgo Garant wenst u fijne feestdagen en het allerbeste voor het nieuwe jaar 2024 toe.

Wij verwelkomen jullie graag terug vanaf 3 januari op onze verschillende sites:

Lossing 23, 2260 Heultje Westerlo
Londerzeelsesteenweg 1, 1860 Meise

Tot dan!