Belgo Garant

Lariks

Lariks gevels.

Lariks is een prachtige houtsoort die weinig knoesten bevat en brede jaarringen heeft. Lariks heeft natuurlijke duurzaamheidsklasse 3. Eenmaal dat de Lariks gedroogd is, is Lariks zeer goed bestand tegen vocht en zal het niet door insecten aangetast worden. Om deze reden kan Lariks prima gebruikt worden voor gevelbekledingen.

Afhankelijk van de toepassing kan de Lariks gevelbekleding eveneens geïmpregneerd worden. Dit is niet absoluut noodzakelijk omdat gedroogde Lariks goed bestand is om buiten te gebruiken maar kan wenselijk zijn wanneer deze gecombineerd wordt met geïmpregneerde grenen. Op deze manier worden kleurverschillen vermeden.

Belgo Garant heeft steeds een prachtige kwaliteit aan gevelprofielen beschikbaar. Denk maar verschillende soorten tand en groef profielen, Zweeds rabat, shiplap en andere.

Bij bekleding met Lariks is het belangrijk om rekening te houden met de eigenschappen van het hout. Lariks heeft een redelijke sterke krimp en uitzetting (werking) en kan om deze reden niet op elke mogelijke manier gebruikt worden. Bij Belgo Garant kan u terecht voor advies bij de materiaal keuze en manier van plaatsing.

Gebruik Bij Lariks steeds inox vijzen en beslag. Deze zijn bij Belgo Garant op voorraad.

In het showpark van Belgo Garant kan u voorbeelden komen bezichtigen en maken wij graag tijd om voor u een aangepaste offerte op maat te maken.

Iedereen is welkom maar uw en onze gezondheid is ons zeer dierbaar.

Daarom vragen wij strikt de voorschriften na te leven:

o Draag steeds een mondmasker

o Geen toegang tot het werkatelier

o Max. 2 personen tegelijk in het bureel

o Hou steeds 1.5m afstand

o Ontsmet regelmatig de handen

Voor informatie, offertes en prijzen van tuinconstructies best eerst telefonisch of per email afspraak maken.