Belgo Garant

Iroko

Iroko gevelbekleding.

Iroko is een hardhoutsoort met natuurlijke durzaamheidsklasse 1-2. Iroko is licht groenachtig geel tot honing bruin. Het uiterlijk is ruw, stevig en dwars op de nerfrichting is het hout soms gevlamd. Iroko wordt donkerder met de tijd door aanraking met lucht en zon. De verkleuring gaat naar donker grijs. Iroko is bestand tegen water en insecten. Iroko wordt vaak als vervanging voor Aziatische teak gebruikt.

Iroko kan omwille van de specifieke nerf na schaven en onder invloed van het weer wat opruwen, minder glad gaan aanvoelen. Dit is normaal en typisch voor deze houtsoort. Men moet wel rekening houden dat Iroko wat nerveuzer (minder stabiel) is als b.v. Padouk, Afzelia of Afromosia. Dit is geen probleem om Iroko te gebruiken als gevelbeplanking. Belgo Garant adviseert u graag omtrent de manier van plaatsen en de aandachtspunten waar men rekening mee moet houden.

Iroko is in vergelijking tot Padoek, Afzelia en Afromosia goedkoper. Iroko zal ook veel donkerder vergrijzen dan de andere hardhout soorten. Dit zal een rustiekere en verouderde look opleveren.

Iroko is bij Belgo Garant beschikbaar in verschillende profielen. Tand en groef planchetten, latten en balken voor open structuur. Onze planchetten zijn 4 zijdige (kops) tand en groef profielen. Hierdoor is het mogelijk om met nagenoeg geen verlies uw gewenste gevel te bekleden. Eveneens hebben wij verschillende mogelijkheden wat betreft hoekprofielen.

Iroko planchetten gevel bekleding is beschikbaar in verschillende lengte maten. Meestal wordt er in wildverband gewerkt. Wenst u een bepaalde lengte aarzel zeker niet ons te contacteren.

Iroko gevelbekledingen kunnen blind en in het zicht bevestigd worden. Wel moet u erop letten steeds met inox bevestigingsmateriaal en beslag te werken. Bij Belgo Garant kan u hiervoor terecht.
In het showpark van Belgo Garant kan u voorbeelden komen bezichtigen en maken wij graag tijd om voor u een aangepaste offerte op maat te maken.


Gratis offerte aanvragen

Collectief verlof van 23/12 tot en met 2/01 !

Belgo Garant wenst u fijne feestdagen en het allerbeste voor het nieuwe jaar 2024 toe.

Wij verwelkomen jullie graag terug vanaf 3 januari op onze verschillende sites:

Lossing 23, 2260 Heultje Westerlo
Londerzeelsesteenweg 1, 1860 Meise

Tot dan!