Belgo Garant

Eik

Gevelbekleding in eik.

Eik heeft natuurlijke duurzaamheidsklasse 2-3. Eik is prima geschikt voor buiten toepassingen. Het is van nature duurzaam. Belgo Garant werkt al bijna 30 jaar met eik en heeft een enorme expertise op dit vlak opgebouwd. Wij werken enkel met de beste kwaliteit inzake Franse eik.

Eiken gevelbekledingen zijn er in verschillende profielen en afwerkingen. Bij Belgo Garant kan u zowel ruwe ongeschaafde profielen als geschaafde profielen verkrijgen. Ook hebben wij zeer veel mogelijkheden in planken, balken en palen om uw project de juiste uitstraling te geven. Deze kunnen vers bezaagd zijn of luchtdroog zijn. Voor deuren en binnen toepassingen kan u eveneens onze expertise gebruiken op het vlak van gedroogde verlijmde en geschaafde eik.

Wij hebben 4 zijden tand en groef Sidings (overlap) met ronde neus in 3 dekkende maten: 13cm / 15cm / 17cm. Deze zijn te verkrijgen in 2 kwaliteiten: Rustiek/Fermette en 2de keus. Deze eiken sidings zijn steeds in wisselende lengtes van 70cm t.e.m. 250cm. De Belgo Garant eiken sidings zijn luchtdroog.

In rechte profielen heeft Belgo Garant verschillende mogelijkheden in verschillende diktes en dekkende maten. Belgo Garant heeft volgende profielen zowel geschaafd als ongeschaafd:

  • Tand en groef recht. Dekkende maten 12cm / 14cm / 16cm in zowel 15 mm dik als 20 mm dik
  • Z-profiel. Dekkende maten 12cm / 14cm / 16cm in zowel 15 mm dik als 20 mm dik
  • Rechte planken Dekkende maten 12cm / 14cm / 16cm in zowel 15 mm dik als 27 mm dik

Eik is een nobel, prachtig materiaal om mee te werken. Echter moet men wel enkele zaken in het oog houden. Belangrijk is om rekening te houden met de uitzetting en krimp van deze houtsoort. Belgo Garant is de ideale partner om voor u een duurzaam project te realiseren.

De bevestiging van eik gebeurd steeds met inox materiaal.

In het showpark van Belgo Garant kan u voorbeelden komen bezichtigen en maken wij graag tijd om voor u een aangepaste offerte op maat te maken.


Gratis offerte aanvragen


Collectief verlof van 23/12 tot en met 2/01 !

Belgo Garant wenst u fijne feestdagen en het allerbeste voor het nieuwe jaar 2024 toe.

Wij verwelkomen jullie graag terug vanaf 3 januari op onze verschillende sites:

Lossing 23, 2260 Heultje Westerlo
Londerzeelsesteenweg 1, 1860 Meise

Tot dan!