Belgo Garant

Eiken bijgebouwen

Eiken bijgebouwen.

Voor alle bijgebouwen op maat gelieve een afspraak te maken via mail of telefoon.

Belgo Garant maakt op de traditionele manier eiken bijgebouwen, woonuitbreidingen, gastenverblijven, poolhouses, carports, garages en zoveel meer. Voor al onze eiken bijgebouwen hanteren wij de grootste kwaliteitsnormen voor een uitstekende prijs.  Foto's eiken bijgebouwen

Bij Belgo Garant dragen wij de traditionele manier hoog in het vaandel. Dit wil zeggen dat al onze verbindingen op de traditionele manier met de hand gemaakt worden. Wij werken met pen en gat verbindingen met eiken deuvels (pennen), (dubbel) gebogen strevers (schuine schoren) met eiken deuvels (pennen). Voor de eiken verbindingen komt er geen vijs of bout aan te pas.

Bij de eiken gebouwen met zadeldak worden de dak kepers bijvoorbeeld uitgehaald om over de draagbalken te haken en een mooie ruime oversteek te creëren. Wij laten de dak kepers bijvoorbeeld niet stoppen tegen de draagbalk.

Gratis offerte aanvragen

Waarom eik? Eik is van nature een duurzaam materiaal met een klassevolle uitstraling. De natuurlijke look in combinatie met een natuurlijke verwering zorgen voor een prachtig resultaat. Eik gaat jarenlang mee en bovendien zal een eiken bijgebouw of aanbouw een absolute meerwaarde zijn voor uw woning. Eiken constructies zijn een zekere en goede investering voor uw vastgoed. Laat u zeker niet afschrikken omwille van de prijs, wij ontwerpen alles op een kostbewuste manier zodat voor ieders budget een betaalbaar eiken bijgebouw gerealiseerd kan worden.

Belgo Garant werkt uitsluitend met vers fijn bezaagde Franse eik indien de klant dit wenst kan de eik eveneens geschaafd of geborsteld worden. Wij selecteren onze eik zorgvuldig en bij ons zal u in geen geval mindere kwaliteit eik aantreffen met veel spinthout (spinthout is wit, niet duurzaam en vergrijst niet zoals het kernhout).

Belgo Garant maakt alles op maat en naar de wensen van de klant en dit voor een uitstekende prijs kwaliteits verhouding. Alle opstellingen zijn mogelijk: recht, in L-vorm, verspringende dakvlakken, asymmetrisch en verschillende eenheden gecombineerd in alle mogelijke vormen. Ook de dakvorm kan volledig naar keuze van de klant, plat, zadeldak, noordbomen, wolfseinde, rechte catslide, gebogen catslide enz.

Wat betreft de binnen en buitenafwerking kan de klant kiezen volgens eigen smaak en budget uit eindeloze mogelijkheden.

Voor de buitenafwerking zijn volgende zaken allemaal mogelijk. De dakbedekking kan met riet, oude bourgondische tegelpannen, boomse pannen, sluitingspannen, gebakken klei tegelpannen, leien,… . De nok kan bijvoorbeeld met nokpannen of lood. De buitenbeplanking kan bijvoorbeeld met eiken beplanking, Lariks beplanking, barn wood, hardhout, … . Voor de dakgoten kan u bijvoorbeeld kiezen uit mooie halfronde massieve zinken dakgoten of koperen dakgoten al dan niet gepolijst en behandeld.

Voor ramen, deuren, schuifdeuren en poorten zijn er eindeloze keuze mogelijkheden. Wenst u stalen deuren en/of ramen, houten eiken ramen en deuren, hardhout deuren, ramen en poorten. Voor de open gedeelten zijn bijvoorbeeld glazen schuifwanden een uitstekende optie om in de tussenseizoenen van uw eiken poolhouse te genieten.

Ook de accenten zijn vrij te kiezen, smeedijzeren scharnieren, klinken, arduinen sokkels onder de palen, arduinen plinten rondom rond, een gemetst muurtje, kortom naar ieders smaak. De keuze is aan u.

De binnen afwerking kan naar ieders budget en smaak uitgevoerd worden. Denk bijvoorbeeld aan eiken dak kepers of grenen dak kepers. Wenst u graag onderdak planché kan dit ook in verschillende houtsoorten. Voor de binnen beplanking kan gekozen worden uit eiken beplanking, Lariks beplanking, hardhout zoals b.v. afromosia of kleurloos (of geolied in een kleur naar wens) grenen Z-profiel.

Moet het bijgebouw geïsoleerd worden zal Belgo Garant dit eveneens voor zijn rekening nemen.
Wenst u een binnen of buiten keuken of een toog dan vervaardigen wij deze eveneens in materialen naar keuze die passen bij uw eiken bijgebouw. Verwarming en verlichting spelen uiteraard ook een rol in uw eiken bijgebouw hierin zijn volop mogelijkheden.

Van project tot realisatie: totaalconcept
Wanneer u langskomt in onze showroom met verschillende bijgebouwen tentoongesteld, zullen wij samen met u het project helemaal bekijken en alle mogelijkheden overlopen. Wij beginnen van een wit blad en zullen gaandeweg een eerste schets samen met u maken. Alle wensen en opties zullen overlopen worden. Gaande van de grondmaten over de verharding en ondergrond tot de afwerking en binnen inrichting.

Nadien gaan wij uw project op maat technisch uittekenen en uitwerken. Wij maken een offerte op maat van uw keuzes. Samen met u bepreken wij deze offerte, tekeningen en opties. Eventuele aanpassingen en wijzigingen zullen besproken worden.

Als u groen licht geeft voor de definitieve plannen en offerte zullen wij de coördinatie van de grondwerken tot de bouwaanvraag voor onze rekening nemen. Eventuele funderingsplannen, aanzicht tekeningen voor de bouwaanvraag en dergelijke zullen wij voor u opmaken.

Wij starten dan met de selectie van de eik en de materialen. Wij gaan de productie opstarten en uw bijgebouw volledig maken met onze eigen specialisten op het vlak van de eiken bijgebouwen.

Wanneer het bijgebouw volledig af is zullen wij dit met onze eigen vakmensen komen plaatsen. Uiteraard is een bouwpakket of gedeeltelijke hulp bij de plaatsing mogelijk. Gedeeltelijke hulp kan gaan van enkele uurtjes een ervaren vakman tot een aantal dagen hulp met een aantal vakmensen.

Bekijk onze eiken bijgebouwen realisaties.

Collectief verlof van 23/12 tot en met 2/01 !

Belgo Garant wenst u fijne feestdagen en het allerbeste voor het nieuwe jaar 2024 toe.

Wij verwelkomen jullie graag terug vanaf 3 januari op onze verschillende sites:

Lossing 23, 2260 Heultje Westerlo
Londerzeelsesteenweg 1, 1860 Meise

Tot dan!