Belgo Garant

Afwerkingen en opties

Afwerkingen en opties bijgebouwen

Voor alle bijgebouwen op maat gelieve een afspraak te maken via mail of telefoon.

Bij Belgo Garant kan u alles vinden voor de afwerking van houten tuinconstructies en bijgebouwen. We maken al onze bijgebouwen volledig zelf in ons eigen atelier. Op deze manier kan de afwerking volledig zelf bepaald worden.

Op vlak van de opties zijn de mogelijkheden onbeperkt. Hierbij een kort overzicht van een aantal mogelijkheden.

Dakbedekking bijgebouwen:

 • Dakpannen
  Belgo Garant werkt voor de dakbedekking van zijn houten bijgebouwen met dakpannen in alle formaten zowel nieuwe als recup pannen worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan stormpannen, vlaamse pannen, OVH pannen, tegelpannen, oude recup bourgondische tegelpannen.
 • Riet
  Wij hebben ruime ervaring op het vlak van rieten dakbedekking voor houten constructies.
 • EPDM (rubber) / groen dak
  Voor platte daken werken wij ook met EPDM dakbedekking voor de afwerking van houten tuinhuizen. De gebruikte EPDM is hoogwaardig en wordt op dezelfde manier verwerkt als in de woningbouw. Bij de keuze voor EPDM dakbedekking kan ook een groen dak gerealiseerd worden.
 • Dakplaten
  Belgo Garant gebruikt ook geïsoleerde dakplaten voor houten tuinhuizen met plat dak. Deze worden op maat gemaakt en vormen een budgetvriendelijk duurzaam alternatief voor andere dakbedekkingen. Lichtstraten kunnen feilloos geïntegreerd worden.

Dakgoten houten bijgebouwen:

Bij Belgo Garant kan gekozen worden uit verschillende dakgoten. Bij zadeldaken is er een optie om geen dakgoot te plaatsen. Wij plaatsen zinken, koperen en pvc dakgoten.

Lichtstraten / lichtkoepels / veluxen:

Voor platte daken met dakplaten kunnen geïsoleerde lichtstraten voorzien worden. Voor de epdm daken kunnen lichtkoepels in alle maten en vormen voorzien worden en kunnen eveneens opengaand zijn. Bij zadeldaken is de integratie van velux dakvensters geïntegreerd mogelijk.

Ramen / glazen schuifwanden voor houten bijgebouwen:

 • Houten ramen
  We bieden een scala aan houten ramen aan. Deze kunnen heel eenvoudig uitgevoerd worden zowel opengaand als vast en met enkel of dubbel glas. Voor de meer exclusieve houten tuinhuizen en bijgebouwen zijn ramen in alle houtsoorten zoals Afromosia, Padouk, Meranti, Afzelia enz. mogelijk. Alles is bespreekbaar voor elk budget.
 • Aluminium Steellook ramen
  Als alternatief op de authentieke stalen ramen werken wij ook met aluminium steellook ramen. Deze kunnen vast en opengaand uitgevoerd worden. Kruisverdeling op of in het glas zijn mogelijk. Het voordeel t.o.v. stalen ramen is de hogere isolatiewaarde en bij grotere complexere uitvoeringen is een steellook raam goedkoper dan een stalen raam.
 • Stalen ramen
  Voor tuinconstructies en aanbouwen in hout gebruiken wij stalen ramen. Wij werken met een aantal standaard afmetingen als ook volledig maatwerk. De stalen ramen kunnen voorzien worden van dubbel glas en zowel opengaand als vast worden uitgevoerd.
 • Glazen schuifwanden
  Wij plaatsen veelvuldig glazen schuifwanden in zowel nieuwe als bestaande constructies. Glazen schuifwanden zijn een budgetvriendelijke manier om in de tussenseizoenen gebruik te kunnen maken van uw bijgebouw. Bij volledige opening blijft er slechts een klein gedeelte staan zonder uw mooi vergezicht weg te nemen. Alle glazen schuifwanden worden op maat gemaakt en kunnen in verschillende ral kleuren uitgevoerd worden. Verschillende opties zijn mogelijk.

Deuren / Schuifdeuren / Poorten:

Belgo Garant maakt deuren, schuifdeuren en poorten in alle vormen en materialen voor houten tuinconstructies. Zowel massieve hardhouten uitvoeringen als uitvoeringen uit thermowood of grenen behoren tot de mogelijkheden. Deze kunnen uitgevoerd worden met glas of ramen. Alles is mogelijk voor ieders budget en smaak. Alle soorten beslag (scharnieren, krukken, sloten,…) zijn mogelijk, deze zijn steeds hoogwaardig uitgevoerd en geschikt voor buitengebruik.

Binnenafwerking / Opties:

Op vlak van de binnenafwerking zijn er enorm veel mogelijkheden. Voor de wanden en plafond kan er gekozen worden voor verschillende soorten afwerking. Beplanking voor plafond en wanden kan in alle houtsoorten en zowel horizontaal als verticaal uitgevoerd worden. De wanden en plafonds kunnen ook in andere materialen worden afgewerkt, denk bijvoorbeeld aan: Gyproc, equitone platen, osb, trespa, rockpanel enz.

Volgende opties en mogelijkheden worden veelvuldig gekozen: zolder, houten keuken, houten toog, geïntegreerde houten rekken / bergruimte, verlichting en elektriciteit…

Collectief verlof van 23/12 tot en met 2/01 !

Belgo Garant wenst u fijne feestdagen en het allerbeste voor het nieuwe jaar 2024 toe.

Wij verwelkomen jullie graag terug vanaf 3 januari op onze verschillende sites:

Lossing 23, 2260 Heultje Westerlo
Londerzeelsesteenweg 1, 1860 Meise

Tot dan!